راهنمای انتخاب نام دامنه

دامنه به عنوان اولین برخورد کاربر با وب سایت شما اهمیت فروانی دارد، در انتخاب نام و پسوند دامنه باید به چند مورد مهم توجه نماییم.

انتخاب پسوند

تناسب با فعالیت

تناسب با فعالیت: نام پسوند دامنه باید با نوع فعالیت شما تناسب داشته باشد، مثلا اگر سایت شما یک بنیاد غیر انتفاعی است، biz پسوند مناسبی برای شما نیست، یا اگر سایت شما در زمینه عمرانی فعالیت دارد پسوند net تناسبی با آن ندارد برای اطلاع از کاربرد و توضیحات هر پسوند به صفحه معرفی پسوند های دامنه مراجعه کنید.

تناسب با منطقه فعالیت

اگر وب سایت شما در ایران فعال و با کاربران ایرانی تعامل دارد، انتخاب دامنه in که برای کشور هند است یا انتخاب دامنه .us که برای منطقه آمریکا می باشد مناسب نیست، هرچند برخی بدون در نظر گرفتن کاربرد منطقه ای از ان استفاده می کنند. اما منطقی نیست.

ثبت پسوندهای دیگر هم نام دامنه

اگر از نظر مالی وضعیت خوبی دارید، پیشنهاد می کنیم پسوندهای مطرح یا موارد کاربردی آن را نیز ثبت کنید. مثلا اگر bizcom ثبت می کنید، بهتر است ir,org,info هم بگیرید.

اجتناب از ثبت نام های ثبت شده

اگر در جستجو متوجه شدید که تمامی پسوندهای دامنه ثبت شده اند و به عنوان مثال تنها پسوند info نام مورد نظر شما جهت ثبت آزاد می باشد، پیشنهاد ما این است که یک نام دیگر انتخاب نمایید و پسوند غیر مرتبط را به خود تحمیل نکنید. ضمن اینکه با توجه به اولیت دامنه های سطح بالا مثل com,org,ir برای کاربر هم به خاطر آوردن پسوند خاص شما سخت خواهد بود. البته اگر خود نام اهمیت زیادی برای شما دارد، می توانید.

ترکیب پسوند در نام دامنه

از نام دامنه برای مکمل اسم سایت خود استفاده نکنید. مثلا دامنه ‌tadb.ir را برای نام تدبیر ثبت کنید، این روش خواندن شما اختراع کرده‌اید و بیشتر کاربران به این موضوع توجه نمی‌کنند و نام دامنه شما را تدب.آی‌ار می‌خوانند که اصلا موضوع خوبی برای شما نخواهد بود.

ir را فراموش نکنید

اگر فعالیت شما در ایران است، ثبت دامنه ir از واجبات است، پس کوتاهی نکنید تا در آینده پشیمان نشوید. دامنه ir هزینه به نسبت اندکی هم داشته و بهانه ای برای ثبت نکردن آن از این بابت وجود ندارد.

انتخاب نام دامنه

توجه به قوانین

نام انتخابی باید قوانین و محدودیت های اصلی دامنه را در بر بگیرید. ( مشاهده قوانین نام دامنه )

نام کوتاه و مختصر

نام دامنه بهتر است تا حد امکان کوتاه و خلاصه باشد، اگر مجموعه از چند کلمه موردن نظر شما است مثلا" اگر نام شرکت شما " نیک پرداز مهر " است سعی کنید یک نام اصلی و یا برند خود را برای ثبت دامنه انتخاب کنید یا اینکه مخفف آن را در نظر بگیرد کنید.
مثال: فرض می کنیم کلمه مهر نام اصلی برند ما است، mehr.ir بهترین انتخاب است یا اختصار مجموعه npm.ir یا ترکیبی از حروف اول و نام برند npmehr.ir و یا هر موارد دیگر که ضمن حفظ محتوا، مختصر و کوتاه نیز باشد.

پرهیز از استفاده خط فاصله

از خط فاصله (دش، - ) تا حد امکان استفاده نکنید. ممکن است در ذهن کاربر فراموش شود و از نظر ظاهری هم جلوه مناسبی در نگارش دامنه شما نخواهد داشت و سعی کنید که بیشتر از یک بار در دامنه استفاده نشود.

پرهیز از استفاده اعداد

بهتر است که از اعداد به صورت ریاضی و یا حروف استفاده نکنید. یا هر دو نوع را ثبت نمایید.
مثال: فرض کنید اسم مورد نظر شما "هفت آسمان" است، این دامنه به دو صورت قابل نوشتن خواهد بود 7asaeman.ir و aftaseman.ir ، که پیشنهاد می کنیم هر دو را ثبت کنید یا در صورت امکان از عدد در دامنه استفاده نکنید.
با از استفاده ترکیبی جهت ایجاد معنا در دامنه نیز پرهیز کنید.
مثال: دامنه هایی مثل bia2ahang و یا 3pahsalar که نوشتار چیز دیگری است اما در خواندن شاید معنای دامنه مشخص شود.

ایجاد برند جدید

همیشه نباید اسم دامنه دقیقا همان نام موسسه، شرکت یا گروه شما باشد، می توانید بک برند و نام جدید ایجاد کنید که تحت پوشش مجموعه شما فعالیت کند.
مثال: موتور جستجو و مجموعه Bing.com از شرکت ماکروسافت

از انتخاب نام علام ثبت شده و تجاری پرهیز کنید

خیلی از نام ها ثبت شده و جز علائم تجاری و دارای حقوق مالکیت هستند و ثبت آنان شاید در ابتدا مشکلی ایجاد نکند اما در آینده از نظر حقوقی می توانند برای شما مشکل ساز شوند.
مثال: facebook.info این دامنه از نظر حقوقی متعلق به شرکت فیس بوک است.

نام دامنه باید قابل حدس زدن باشد

قابل حدس بودن نام یک دامنه امتیاز ویژه ای خواهد بود، اینکه کاربران از مجموعه شما آگاهی داشته باشد و با اندکی شناخت بتواند به سایت شما دسترسی پیدا کند نشان از آن است که شما نام درستی برای سایت خود انتخاب کرده اید.
مثال: یک کاربر می تواند حدس بزند نام دامنه دانشگاه شریف sharif.ac.ir و نام دامنه دانشگاه تهران tehran.ac.ir خواهد بود.

استفاده از کلمات مرتبط

اگر نتوانستید دقیقا نام مورد نظر خود را برای دامنه پیدا کنید و یا بیشتر نام ها در گذشته ثبت شده اند از ترکیبات مرتبط استفاده کنید.
مثال: نمایشگاه خودرو بهروز قصد ایجاد یک سایت دارد، خوب مواردی از این قبیل می تواند برای انتخاب نام دامنه مناسب باشد: behroozcar، behroozonline و...